Lessen voor alle leeftijden

Lesvormen

Er zijn heel veel pianomethodes. Uit het ruime aanbod haal ik steeds de meest geschikte voor de leerling.

Ben je een lezer, of heb je daar moeite mee? Speel je veel op het gehoor? Of ben je heel motorisch?

Wat wil je met pianospelen bereiken? Wat zoek je in de pianoles?

Vanuit mijn ruime ervaring in het lesgeven aan mensen van alle leeftijden in Kunstencentrum De Kom (Nieuwegein) ben ik eraan gewend om leerlingen met allerlei achtergronden en wensen te begeleiden.


Bij het pianospelen gaat de praktijk hand in hand met de theorie. Als je inzicht hebt in muziek, kun je ook makkelijker uit je hoofd spelen. Dat maakt het ook prettiger om je te uiten in muziek. Een ontspannen gebruik van de spieren zorgt voor een goede klankbeheersing.

Jong beginnen

Vijf of zes jaar is een mooie leeftijd om met pianospelen te beginnen. Met spelletjes en kinderliedjes zet ik op een speelse manier de muzikale en technische ontwikkeling van het pianospelen in gang. Eerst zonder muzieknotatie, daarna leer je stap voor stap het noten lezen.Voor het wennen aan een goede houding achter de piano heb ik voetenbankjes en pedaalverhogers in de studio in Hilversum beschikbaar.


De pianoles is elke week en duurt 30 minuten.

Kinderen die met pianoles willen beginnen, zijn altijd welkom, ook halverwege het jaar.


Zeven-, acht- en negenjarigen

Natuurlijk kun je ook op deze leeftijd beginnen. Maar de aanpak is dan ietsje anders. Eerst leer je liedjes zonder notenbalk, later mét notenbalk.

Ik leg een basis voor muzikaal en technisch goed spelen: ritmes leren, met twee handen spelen, dynamiek toepassen, coördinatie met pedaalgebruik, samenspelen met de docent. Iets later kun je al met andere leerlingen samenspelen.


Ik bied alle stijlen aan. Ook besteden we aandacht in de pianoles aan hoe je zelfstandig kunt studeren.


De les is iedere week en duurt 30 minuten.

Tieners

Ook als je al eerder les hebt gehad, ben je welkom in Hilversum! Maar beginnen met pianoles kan natuurlijk nog steeds. Belangrijk is nu dat je alle stijlen leert spelen. 


De les is in principe iedere week en duurt 30 minuten. In uitzonderlijke gevallen, als je al verder gevorderd bent, kun je om de week les krijgen. De les duurt dan 45 minuten.


In overleg kiezen we uit wat je goed ligt of waar je voorkeur naar uitgaat. Misschien ontwikkel je je juist heel breed. Er is keuze uit een ruim aanbod: barok, klassiek, romantiek, impressionisme, musical en filmmuziek.


En natuurlijk gaan we vierhandig spelen...


Proefles?

Wil je een vrijblijvende proefles? Bel dan: 035-6836830

of mail voor meer informatie naar: hannekeplomp@msn.com

Volwassenen

Ben je al wat ouder en heb je nog nooit een instrument bespeeld? Of heb je (heel) vroeger piano gespeeld en al een tijdje niet meer? Ook op latere leeftijd kun je gewoon beginnen met pianoles, of het pianospelen weer oppakken en je spel en techniek verbeteren.

Volwassen beginners en gevorderden zijn altijd welkom, maar soms is er even een wachtlijst.

Als je nooit eerder piano hebt gespeeld of heel lang geleden, krijg je iedere week les. De les duurt dan 30 minuten. Daarmee kan ik op de juiste manier een basis leggen om je snel verder te laten komen.

Als blijkt dat je gevorderd bent en zelfstandig kunt studeren kun je ook om de week leshebben.

Dat de lessen leuk zijn en de leerling plezier houdt in het spelen vind ik het allerbelangrijkste, maar uiteraard let ik ook goed op de persoonlijke ontwikkeling van ieder afzonderlijk.


Quirijn Reusch speelt de Nocturne in E minor van Chopin